| Termékenyülési viszonyok |
• Öntermékeny |
|---|---|
| Növekedési erélye |
• Középerős növekedésű erélyű |
| Érési idő |
• július közepe |
| Gyümölcs |
• Gyümölcse középnagy 40-55 g. Legkisebb átmérője 40 mm, kúpos, gömb alakú. Héja élénk narancssárga, a napos oldalon kárminpiros, élénkpiros fedőszínnel mosott. Szinte teljesen megegyezik a "Magyar kajszi" gyümölcsével. |
| Íz/Hús |
• Húsa narancssárga, éretten lédús és puha, íze lédús savas-zamatos, talán a legkiválóbb zamatú kajszibarack |
| Termőre fordulás |
• Jó termőképességű, rendszeresen és bőven terem |
| Egyéb jellemzők |
• Sokoldalúan felhasználható gyümölcsöt terem. Gyümölcséből lekvár, dzsem, befőtt, gyümölcslé és pálinka is készülhet |
| Származás |
• Hazai fajták. Faiskolánk a fent felsorolt magyar fajtákon kívül több más hazai fajta szaporítását is végzi előrendelésre. |